Актуелно

Заплењено око два килограма марихуане

Apr 30, 2019
ПУ Бор

Припадници Министарства унутрашњих послова у Бору и Неготину, у три одвојене акције, запленили су око два килограма марихуане и ухапсили две особе, а против четрдесетогодишњег мушкараца поднели кривичну пријаву, због постојања основа сумње да су извршиле кривично дело неовлашћена производња и стављање у промет опојних дрога.

Приликом претреса помоћног објекта Н.Ђ. (1997) из Бора, полиција је пронашла око 1,9 килограма марихуане упаковане у кесе и скривене испод картонске кутије, вагицу за прецизно мерење и дробилицу за марихуану, док је у његовој кући, на столу, пронађена мања количина марихуане.

У кући С.М. (1981) из околине Неготина, пронађена је тегла у којој се налазило око 20 грама марихуане и ловачка пушка, па ће против њега бити поднета и кривична пријава због постојања основа сумње да је извршио кривично дело недозвољена производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја.

У трећој акцији, полиција је у аутомобилу „рено лагуна“ борских регистарских ознака, којим је управљао четрдесетогодишњи мушкарац из Бора пронашла око 88 грама марихуане.

Н.Ђ. и С.М. одређено је задржавање до 48 сати и они ће, уз кривичну пријаву, бити приведени тужилаштву.