Актуелно

Начелник Управе саобраћајне полиције апеловао на превознике да воде рачуна о техничкој исправности возила и времену одмора возача

Apr 30, 2019
МУП

Начелник Управе саобраћајне полиције Небојша Арсов, који је обишао место саобраћајне незгоде која се јутрос у 6.45 часова догодила у селу Барлово код Куршумлије, апеловао је на превознике да воде рачуна о техничкој исправности возила и времену одмора возача.

„Ово је још једна тешка саобраћајна незгода која се догодила у претходних седам дана, током којих је, на жалост, на нашим путевима погинуло укупно 19 особа“, рекао је Арсов и потврдио да су у овој саобраћајној незгоди погинула четири лица.

Како је истакао Арсов, полиција ће, поводом ове незгоде, извршити надзор превозника.

„Министарство унутрашњих послова и Управа саобраћајне полиције извршиће надзор код превозника и утврдити да ли су све законске одредбе поштоване, а истрага, коју води Основно јавно тужилаштво, утврдиће како је до ове саобраћајне незгоде дошло“, рекао је Арсов.

Начелник Управе саобраћајне полиције позвао је путнике и возаче да све неправилности приликом превоза пријаве Управи саобраћајне полиције на број 064/892-21-21.

„Управа саобраћајне полиције ће интервенисати на сваку неправилност и утврдити да ли је реч о пропустима превозника или возача“, рекао је Арсов.

Арсов је апеловао на све возаче, који током првомајских празника иду или се враћају са одмора, да поштују брзину кретања, да не претичу на местима на којима то није безбедно и да воде рачуна о другим учесницима у саобраћају.