Aktuelno

Ministar Gašić se sastao sa sa direktorom policije Dubaija generalom-potpukovnikom Abdulahom Kalifom Al Marijem

16.12.2022.
Ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić sastao se danas u Beogradu sa direktorom policije Dubaija generalom-potpukovnikom Abdulahom Kalifom Al Marijem, koji boravi u zvaničnoj poseti Republici Srbiji...

Ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić sastao se danas u Beogradu sa direktorom policije Dubaija generalom-potpukovnikom Abdulahom Kalifom Al Marijem, koji boravi u zvaničnoj poseti Republici Srbiji.

Oni su konstatovali da su odnosi Srbije i Ujedinjenih Arapskih Emirata na najvišem nivou zahvalјujući bliskim odnosima dva predsednika - Aleksandra Vučića i šeika Mohameda Bin Zajeda Al Nahjana.

Tokom sastanka dogovoreno je unapređenje saradnje između dve policije u oblasti bezbednosti i razvijanje zajedničkih servisa koji bi dodatno približili policiju građanima.

Ministar Gašić i direktor Al Mari potpisali su Memorandum o razumevanju o policijskoj saradnji između Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije i policije Dubaija.

Direktor policije Dubaija obavestio je ministra Gašića da je ministar unutrašnjih poslova Ujedinjenih Arapskih Emirata general-potpukovnik šeik Saif Bin Zajed Al Nahjan naložio uspostavlјanje strateškog policijskog dijaloga sa MUP-om Republike Srbije. Ovo je najviši vid saradnje koji MUP UAE uspostavlјa i koji ima samo sa još jednom zemlјom, što je najbolјi pokazatelј odnosa prema našem MUP-u.

Direktor policije je pozvao ministra Gašića u zvaničnu posetu Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

Tokom zvanične posete Beogradu, direktor Al Mari je obišao lokaciju na kojoj je planirano da bude izgrađena prva pametna policijska stanica u Srbiji.