Aktuelno

Ministar Stefanović nagradio pripadnika Policijske brigade

25.09.2019.
Stefanović: „Hteo sam posebno da mu se zahvalim i nagradim zato što je u ovoj akciji, pored ogromne hrabrosti, Nemanja pokazao značaj obuke koju je prošao, šta znači biti pripadnik posebne jedinice policije kakva je Policijska brigada i kako mladi lјudi iz policije, rizikujući svoj život, štite bezbednost građana Srbije“...
Ministar Stefanović nagradio pripadnika Policijske brigade
Ministar Stefanović nagradio pripadnika Policijske brigade
Ministar Stefanović nagradio pripadnika Policijske brigade

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović novčano je nagradio pripadnika Policijske brigade Nemanju Pavlovića koji je, u trenutku kada nije bio na dužnosti, goloruk savladao razbojnika u Mladenovcu.

Ministar je istakao da je Pavlović pokazao šta znači hrabrost, obučenost i požrtvovanost u službi, kao i da svojim primerom doprinosi jačanju poverenja građana u policiju i njihovom osećaju sigurnosti.

„Hteo sam posebno da mu se zahvalim i nagradim zato što je u ovoj akciji, pored ogromne hrabrosti, Nemanja pokazao značaj obuke koju je prošao, šta znači biti pripadnik posebne jedinice policije kakva je Policijska brigada i kako mladi lјudi iz policije, rizikujući svoj život, štite bezbednost građana Srbije“, naglasio je Stefanović.

Ministar je podsetio da je Pavlović goloruk intervenisao protiv naoružanog razbojnika, oduzeo mu pištolј i savladao ga, čime je pokazao dobru primenu policijskih ovlašćenja u praksi.

„Želim da se, još jednom, zahvalim svim lјudima iz policije koji ovakvim aktivnostima jačaju poverenje građana u policiju i čine našu zemlјu sigurnom“, zaklјučio je Stefanović.

Pavlović, koji nije bio na dužnosti i nije imao kod sebe službeno oružje, u noći između 20. i 21. septembra savladao je i razoružao osumnjičenog, koji je uz pretnju pištolјem pokušao od radnice u jednom ugostitelјskom objektu u Mladenovcu da oduzme novac.