Aktuelno

Popović Ivković razgovarala sa predstavnicima Ambasade Libije o argumentima Republike Srbije protiv zahteva takozvanog Kosova

10.09.2019.
Državni sekretar Ministarstva unutrašnjih poslova Bilјana Popović Ivković razgovarala je danas sa predstavnicima Ambasade Libije o argumentima Republike Srbije protiv ponovnog razmatranja zahteva takozvanog Kosova za članstvo u Interpolu...

Državni sekretar Ministarstva unutrašnjih poslova Bilјana Popović Ivković razgovarala je danas sa predstavnicima Ambasade Libije o argumentima Republike Srbije protiv ponovnog razmatranja zahteva takozvanog Kosova za članstvo u Interpolu.

Popović Ivković je na sastanku ukazala da ponovno apliciranje takozvanog Kosova predstavlјa kršenje odluke Interpola od prošle godine, kada je isti takav zahtev odbijen.

Ona je iznela argumente Republike Srbije protiv zahteva takozvanog Kosova, između ostalog naglasivši i da samo države članice i posmatrači u Ujedinjenim nacijama mogu biti članice Interpola, te da bi eventualni prijem takozvanog Kosova bio u suprotnosti sa samim pravilima ove policijske organizacije.

Predstavnici Ambasade Libije istakli su da će sa argumentima Srbije upoznati Vladu u Tripoliju.