Aktuelno

Stefanović i Flesenkemper razgovarali o nastavku saradnje u oblasti borbe protiv trgovine lјudima i sprečavanja torture

13.06.2019.
Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović razgovarao je danas sa šefom Kancelarije Saveta Evrope u Beogradu Tobiasom Flesenkemperom o nastavku saradnje u oblasti borbe protiv trgovine lјudima i sprečavanja torture...
Stefanović i Flesenkemper razgovarali o nastavku saradnje
Stefanović i Flesenkemper razgovarali o nastavku saradnje
Stefanović i Flesenkemper razgovarali o nastavku saradnje
Stefanović i Flesenkemper razgovarali o nastavku saradnje

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović razgovarao je danas sa šefom Kancelarije Saveta Evrope u Beogradu Tobiasom Flesenkemperom o nastavku saradnje u oblasti borbe protiv trgovine lјudima i sprečavanja torture.

Stefanović je naveo da Ministarstvo unutrašnjih poslova ispunjava preporuke GRETA u oblasti borbe protiv trgovine lјudima i da pripadnici MUP-a sa posebnom pažnjom brinu o pravima i bezbednosti žrtava trgovine lјudima.

On je istakao i da je MUP uložio velike napore da se unapredi položaj dovedenih i zadržanih lica, kao i da je ovo Ministarstvo veoma posvećeno usklađivanju pravnog okvira i pobolјšanju uslova u prostorijama za zadržavanje.

Flesenkemper je ocenio saradnju Kancelarije Saveta Evrope sa Ministarstvom unutrašnjih poslova Republike Srbije kao veoma dobru, istakavši da postoji prostor za njeno dalјe unapređenje kroz nastavak postojećih i druge planirane projekte.

On je poručio da  će Savet Evrope u okviru programa „Horizontalni program podrške Zapadnom Balkanu i Turskoj“ nastaviti da podržava Ministarstvo unutrašnjih poslova, kako u oblasti borbe protiv trgovine lјudima, tako i u cilјu unapređivanja položaja dovedenih i zadržanih lica.