Актуелно

Министар Вулин: Осуђујем свакога ко на било који начин повреди осећања другог, нема места за такво понашање унутар МУП-а

11.01.2022.
„Осуђујем било кога ко на било који начин повреди осећања оног другог. Нема смисла то да радите, то је ружно, то је примитивно, то је нешто што се не ради. Србија је земља свих грађана", изјавио је министар унутрашњих послова Александар Вулин на телевизији Пинк упитан о догађајима у Прибоју последњих дана. Министар Вулин је додао да је Радна група донела извештај, констатовала пропусте, наложила покретање дисциплинских поступака и поднела свој извештај тужилаштву на даље поступање...

„Осуђујем било кога ко на било који начин повреди осећања оног другог. Нема смисла то да радите, то је ружно, то је примитивно, то је нешто што се не ради. Србија је земља свих грађана", изјавио је министар унутрашњих послова Александар Вулин на телевизији Пинк упитан о догађајима у Прибоју последњих дана. Министар Вулин је додао да је Радна група донела извештај, констатовала пропусте, наложила покретање дисциплинских поступака и поднела свој извештај тужилаштву на даље поступање. 

„У Министарству унутрашњих послова, а нас има око 42 хиљаде, има пуно оних који нису Срби, и они сад треба да се лоше осећају. Ово је њихова земља, они раде свој посао. Начелник ПУ Нови Пазар је муслиман, и он треба лоше да се осећа кад види своје колеге. То не долази у обзир. Као што ни његове колеге не треба да гледају њега са неким подозрењем. Ово је наша земља, сви живимо ту и сви тако морамо и да се понашамо. Увек има оних, кад их има, који искоче. Нису то радили у униформи ни на свом радном месту, али ни ван униформе и радног места не смеју тако да се понашају", истакао је министар полиције.

Министар Вулин је рекао да председник Вучић одлази у Прибој да разговара, да види који су проблеми, "и видећете да ће га више питати за путеве, нова радна места, за електрификацију неког забаченог села, за клизиште. Председник Вучић је човек који решава проблеме и сад нико не каже а што идеш Вучићу тамо, где су твоја уставна овлашћења да то радиш. Кад иде да решава проблеме свима је добро, сви ћуте, пусте га да све преузме на своја леђа. Неће тамо бити ни много министара."

„Да ли ће полицајци бити суспендовани одлука је дисциплинских органа. Радна група је донела извештај, констатовала је пропусте, установила шта је урађено. Доставила је свој извештај и надлежном тужилаштву које треба да каже да ли има елемената кривичног дела или нема, не може МУП да одреди да ли је нешто кривично дело. Ми унутар својих органа можемо да одредимо дисциплинску казну, меру, да ли је то тежа повреда радног односа или блажа. То су околности које цене дисциплински органи унутар МУП-а, али да ли је нешто прекршај или кривично дело то мора да нам каже тужилаштво. Ми смо доставили тужилаштву све, шта ће они одлучити је њихова ствар. Порука је више него јасна - нема места за такво понашање унутар МУП-а, никако", поручио је министар Вулин.