Актуелно

Министар Вулин: За десет месеци позорници на улицама већих градова, конкурс расписан

30.03.2021.
Министар унутрашњих послова Александар Вулин изјавио је данас да је држава ушла у обрачун са мафијом и да тај обрачун неће престати и нагласио да ће полиција без обзира на заплењену количину дроге, било да је у питању пет грама или 50 килограма, хапсити и приводити све нарко-дилере...
Министар Вулин: За десет месеци позорници на улицама већих градова, конкурс расписан
Министар Вулин: За десет месеци позорници на улицама већих градова, конкурс расписан

Министар унутрашњих послова Александар Вулин изјавио је данас да је држава ушла у обрачун са мафијом и да тај обрачун неће престати и нагласио да ће полиција без обзира на заплењену количину дроге, било да је у питању пет грама или 50 килограма, хапсити и приводити све нарко-дилере. 

„Не постоји велики и мали дилер за нас. Начелнике полицијских управа ценим по томе колико су се изборили са уличним криминалом, са ситним нарко-дилером, џепарошем, силеџијом или бахатим возачем. То је њихов посао да људи буду сигурни и безбедни, да се не боје“, рекао је министар за ТВ Пинк. 

Према његовим речима, полиција ће имати продужен патролни рејон и бити чешће на улицама, у парковима, школским двориштима, јер не сме да се дозволи да неко продаје наркотике у близини школе. 

Министар је најавио да ће за девет до 10 месеци на улицама већих градовима у Србији бити успостављени позорници, који ће имати свој рејон, знати свако дете, знати ко је проблематичан и коме ће грађани моћи у сваком моменту да приђу. 

„Ових дана се расписује конкурс за полицајце који ће бити будући позорници. По завршетку одговарајуће обуке, за почетак ће бити успостављени у већим градовима, а после ћемо ићи и у мање“, рекао је министар Вулин. 

Министар је истакао да је његов лични став, као родитеља, да сваком нарко-дилеру треба судити као да је покушао убиство, посебно јер користе децу, која по закону нису кривично одговорна за своје послове. 

„Онај ко прода дрогу малолетном лицу треба му судити за покушај убиства, он је знао шта ради, знао је да ће та дрога убити човека пре или касније, породицу, пријатеље. Ако постоји зло, онда су то наркотици, који уништавају породицу, земљу, друштво", рекао је министар Вулин.

Говорећи о лабораторији која је откривена у Гакову, министар је истакао да је у ту лабораторију уложено пуно новца, да је рађена по највишим стандардима и нагласио да је много важније запленити лабораторију у којој се производе наркотици него саму дрогу.