Актуелно

Стефановић и Флесенкемпер разговарали о наставку сарадње у области борбе против трговине људима и спречавања тортуре

13.06.2019.
Потпредседник Владе Републике Србије и министар унутрашњих послова др Небојша Стефановић разговарао је данас са шефом Kанцеларије Савета Европе у Београду Тобиасом Флесенкемпером о наставку сарадње у области борбе против трговине људима и спречавања тортуре...
Стефановић и Флесенкемпер разговарали о наставку сарадње
Стефановић и Флесенкемпер разговарали о наставку сарадње
Стефановић и Флесенкемпер разговарали о наставку сарадње
Стефановић и Флесенкемпер разговарали о наставку сарадње

Потпредседник Владе Републике Србије и министар унутрашњих послова др Небојша Стефановић разговарао је данас са шефом Kанцеларије Савета Европе у Београду Тобиасом Флесенкемпером о наставку сарадње у области борбе против трговине људима и спречавања тортуре.

Стефановић је навео да Министарство унутрашњих послова испуњава препоруке GRETA у области борбе против трговине људима и да припадници МУП-а са посебном пажњом брину о правима и безбедности жртава трговине људима.

Он је истакао и да је МУП уложио велике напоре да се унапреди положај доведених и задржаних лица, као и да је ово Министарство веома посвећено усклађивању правног оквира и побољшању услова у просторијама за задржавање.

Флесенкемпер је оценио сарадњу Канцеларије Савета Европе са Министарством унутрашњих послова Републике Србије као веома добру, истакавши да постоји простор за њено даље унапређење кроз наставак постојећих и друге планиране пројекте.

Он је поручио да  ће Савет Европе у оквиру програма „Хоризонтални програм подршке Западном Балкану и Турској“ наставити да подржава Министарство унутрашњих послова, како у области борбе против трговине људима, тако и у циљу унапређивања положаја доведених и задржаних лица.