Актуелно

Министар Вулин: Анонимност на друштвеним мрежама ослободила најгоре у човеку

26.01.2021.
Министар унутрашњих послова Александар Вулин поновио је данас свој став да се залаже за укидање анонимности на друштвеним мрежама, која је по његовој оцени, довела до тога да најгоре у човеку буде слободно, јавно, без казне и осуде...

Министар унутрашњих послова Александар Вулин поновио је данас свој став да се залаже за укидање анонимности на друштвеним мрежама, која је по његовој оцени, довела до тога да најгоре у човеку буде слободно, јавно, без казне и осуде.

„Дуго се залажем за то да се на друштвеним мрежама, са којих је кренуло пуно зла и мржње, укине анонимност.  Све што хоћете да кажете, а ви то и потпишите и станите иза тога“, рекао је министар Вулин.

Према његовим речима, они који на друштвеним мрежама скарадним именима називају трогодишње дете председника Републике Србије Александра Вучића треба да стану иза тих навода и покажу ко су и какви су људи.

„Мало која породица у Србији, можда ни једна, као породица Александра Вучића  зна шта је мржња и зна какви нељуди стављају њихово име у уста. То није политика, жустра и вербална расправа у парламенту, то није повишен тон у аргументованој расправи, то је примитивна мржња, која ће једног дана трогодишњем детету бити прочитана. То не може да буде нешто добро и не сме да буде нешто што је некажњено“, поручио је министар Вулин.

Према његовим речима, обично кажу да полиција може да сазна ко стоји иза анонимних објава на друштвеним мрежама, да има Одељење за борбу против високотехнолошког криминала.

„Није ствар у томе да ресурсе полиције трошимо на такве људе, него потпиши одмах и када би то било тако, видели бисте колико би таквих било мање, јер обично када их полиција приведе и пронађе, кажу то је било у афекту, био сам пијан, не знам шта сам радио, нико не стане иза гадости и глупости коју је написао. Да није био анониман он то не би ни  урадио. Увек ћемо тражити, санкционисати, кажњавати, али зашто када можемо врло једноставно да решимо проблем. Потпиши оно што мислиш“, рекао је министар Вулин.

Према његовим речима, свако дете заслужује барем толико да зна ко је особа која га је назвала погрдним именом.