Актуелно

Вулин: Не може ЕУ да седи на две столице и да тражи да се Србија усклади са њеном политиком, а да подржава Приштину да буде члан СЕ

14.05.2022.
"Председник Србије Александар Вучић пажљиво прати изјаве европских званичника, а посебно представника Владе Савезне Републике Немачке и зато га молим да не покушава да нађе оправдање за недипломатски став господина Сарацина...

"Председник Србије Александар Вучић пажљиво прати изјаве европских званичника, а посебно представника Владе Савезне Републике Немачке и зато га молим да не покушава да нађе оправдање за недипломатски став господина Сарацина.
 
Изјавити у Приштини да такозвано Косово треба да буде члан Савета Европе, а у Београду причати о европској перспективи Србије је лицемерно колико и увредљиво.

Не треба да чекамо још двадесет година да би знали да нас Европска унија неће и да ће за Шиптаре бити одвојено посебно место без обзира колико пута погазили реч и одбили да спроведу договорено. Нема места у Савету Европе и за државу Србију и за територију Косово и Метохија под привременом управом Уједињених нација. Често из Европске уније стигну упозорења да Србија  не може да седи на две столице, сада нека своју мудрост испробају на себи, не може Европска унија да седи на две столице и да тражи да се Србија усклади са њеном политиком, а у исто време да подржава Приштину да буде члан Савета Европе.

Нека се Европска унија определи, од њеног опредељења зависе и многе наше одлуке", изјавио је министар унутрашњих послова Републике Србије Александар Вулин коментаришући став изасланика немачке владе за Западни Балкан Мануела Сарацина да је став Немачке јасан и да је такозвано Косово у срцу Европе и да припада Савету Европе.