Актуелно

Министар Вулин: Поносан сам на појачано интересовање за рад у полицији, проширићемо капацитете ЦОПО

25.11.2021.
Министар унутрашњих послова Александар Вулин изјавио је данас да је поносан због појачаног интересовања младих за рад у полицији и најавио да је првих 400 позорника завршило обуку и да ће ускоро почети са радом...

Министар унутрашњих послова Александар Вулин изјавио је данас да је поносан због појачаног интересовања младих за рад у полицији и најавио да је првих 400 позорника завршило обуку и да ће ускоро почети са радом.

Министар је на скупштинском Одбору за одбрану и унутрашње послове навео да ће у наредном периоду бити проширени капацитети Центра за основну полицијску обуку како би што брже већи број припадника полиције могао да буде обучен и почне са радом у функцији грађана.

Министар Вулин је рекао да је током првих шест месеци ове године у радни однос примљено 457 особа, као и да је повећан број обука како би полиција спремно одговорила на све потребе грађана.

Министар је указао да ће до краја године из Центра за основну полицијску обуку изаћи око 1.100 нових припадника полиције који ће радити у различитим секторима и нагласио да је циљ Министарства да се полиција обнови и подмлади.

Истакао је да је Криминалистичко-полицијски универзитет добио приоритет при запошљавању и да свршени студенти овог универзитета неће ни дана радити са средњом школом, већ ће добити своје радно место као официри полиције за шта су и школовани.

„На тај начин структура добре и образоване деце ће радити оно за шта су се школовали. Не чекају ништа, немају конкуренцију, они су први који добијају своје радно место у складу са својим образовањем“, рекао је министар Вулин.