Актуелно

Поповић Ивковић захвалила на континуираној подршци Краљевине Шпаније и принципијелном ставу о непризнавању тaкозваног Косова

12.06.2019.
Државни секретар Министарства унутрашњих послова Републике Србије Биљана Поповић Ивковић разговарала је данас у Мадриду са генералном директорком за међународне односе Министарства унутрашњих послова Краљевине Шпаније Еленом Гарсон Отаменди о унапређењу сарадње полиција две земље у области борбе против организованог криминала...
Поповић Ивковић захвалила на континуираној подршци Краљевине Шпаније Републици Србији
Поповић Ивковић захвалила на континуираној подршци Краљевине Шпаније Републици Србији

Државни секретар Министарства унутрашњих послова Републике Србије Биљана Поповић Ивковић разговарала је данас у Мадриду са генералном директорком за међународне односе Министарства унутрашњих послова Краљевине Шпаније Еленом Гарсон Отаменди о унапређењу сарадње полиција две земље у области борбе против организованог криминала.

Поповић Ивковић се захвалила на континуираној подршци Краљевине Шпаније Републици Србији и принципијелном ставу о непризнавању тaкозваног Косова, као и на подршци коју нам је та земља пружила гласањем против чланства тзв. Косова у Интерполу.

Генерална директорка МУП-а Шпаније Отаменди истакла је да та држава поштује територијални суверенитет Републике Србије и да ће и у наредном периоду наставити да пружа подршку аргументацији Србије против чланства тзв. Косова у Интерполу.

На састанку је било речи и о борби против организованог криминала, а Поповић Ивковић и Отаменди сложиле су се да је сарадња два министарства на високом нивоу и да је у претходном периоду резултирала низом заједничких успешних акција.

Поповић Ивковић је истакла одличну сарадњу српске и шпанске полиције на стратешком и оперативном нивоу, посебно у области борбе против трговине наркотицима и најавила ускоро формирање заједничких истражних тимова.

Она је, такође, указала да је Шпанија пример добре праксе у борби против родно заснованог насиља и да су искуства полицијских службеника те земље у овој области драгоцена за Министарство унутрашњих послова Републике Србије, које је интензивирало рад на унапређењу резултата у овој области.

Генерална директорка Отаменди указала је да је сарадња полиција две земље одлична и изразила уверење да ће она у наредном периоду бити додатно унапређена.

Поповић Ивковић и Отаменди разговарале су и о свеукупној сарадњи Србије и Шпаније, а Поповић Ивковић је истакла да ће недавно уведена директна авионска линија Београд–Мадрид учврстити и продубити пријатељске односе две земље, али и дати допринос унапређењу привредне и економске сарадње.   

Током посете Шпанији Биљана Поповић Ивковић се састала и са генералном директорком Генералне дирекције за родно засновано насиље града Мадрида Маријом Наредо.