Актуелно

Mинистар Вулин обишао Оперативни штаб у Јединици за обезбеђење одређених личности и објеката

09.10.2021.
Министар унутрашњих послова Србије Александар Вулин обишао је данас Оперативни штаб у Јединици за обезбеђење одређених личности и објеката који је формиран поводом одржавања манифестације „Несврстани 2021“ у Београду...

Министар унутрашњих послова Србије Александар Вулин обишао је данас Оперативни штаб у Јединици за обезбеђење одређених личности и објеката који је формиран поводом одржавања манифестације „Несврстани 2021“ у Београду.

Министар полиције Вулин, уочи одржавања манифестације „Несврстани 2021“!, уверио се у спремност припадника Јединице за обезбеђење одређених личности и објеката ангажованих на обезбеђивању ове манифестације и високих светских званица и делегација које ће 11. и 12. октобра боравити у Београду.

Министар Вулин посебно је информисан о предузетим мерама и радњама припадника полиције из свих организационих јединица ангажованих поводом одржавања ове манифестације.

„Сви ангажовани припадници Министарства унутрашњих послова из сваке организационе јединице спремни су за почетак манифестације "Несврстани 2021". Свака делегација која буде боравила и Београду у наредним данима биће у складу са свим нашим протоколима чувана и заштићена. Манифестација "Несврстани 2021" биће организована и обезбеђена на највишем нивоу“, истакао је министар унутрашњих послова.

„Молим и грађане Београда да покажу оно по чему нас зна цео свет, гостопримство и љубазност. Нека наши гости пожеле да се врате у Београд“, поручио је министар унутрашњих послова Александар Вулин.

Командант Јединице за обезбеђење одређених личности и објеката Дејан Стефановић истакао је да  припадници Министарства унутрашњих послова потпуно спремно дочекују почетак манифестације „Несврстани 2021“.

„Поводом манифестације 60 година Несврстаних формиран је Оперативни штаб у Јединици за обезбеђење одређених личности и објеката. Чланови штаба су представници Дирекције полиције, организационих јединица Дирекције полиције, као и представници Војно-безбедносне агенције и Безбедносно-информативне агенције. На пословима обезбеђења манифестације биће ангажовано 3.243 припадника Министарства унутрашњих послова. Очекујемо долазак 117 делегација са 572 члана делегација“, поручио је Стефановић.

Начелник Управе саобраћајне полиције Небојша Арсов поручио је грађанима да ће саобраћајна полиција 11. и 12. октобра учинити све да застоји у саобраћају буду минимални како се не би реметио свакодневни живот наших грађана.

„Поводом манифестације 60 година Несврстаних која се одржава у понедељак и уторак биће краткотрајна обустава саобраћаја на појединим улицама, пре свега у околини Сајма и моста Газела. Молимо све грађане да буду стрпљиви. Припадници саобраћајне полиције ће регулисати саобраћај, тако да застој у саобраћају буде што је могуће краћи. У току ова два дана надамо се да ће све протећи без проблема по питању безбедности у саобраћају“, поручио је Арсов.