Актуелно

Министар Вулин: Акција „Гнев“ трајног карактера, Србија није безбедна земља за криминалце

06.04.2021.
Министар унутрашњих послова Александар Вулин изјавио је данас да је полицијска акција „Гнев“ трајног карактера и да је њен задатак да свима онима који су безбедносно интересантни јасно поручи да на територији наше земље не могу да се баве криминалом и да ће бити ухапшени...
Министар Вулин: Акција „Гнев“ трајног карактера, Србија није безбедна земља за криминалце
Министар Вулин: Акција „Гнев“ трајног карактера, Србија није безбедна земља за криминалце

Министар унутрашњих послова Александар Вулин изјавио је данас да је полицијска акција „Гнев“ трајног карактера и да је њен задатак да свима онима који су безбедносно интересантни јасно поручи да на територији наше земље не могу да се баве криминалом и да ће бити ухапшени.

„Постоји списак безбедносно интересантних особа које се налазе у свакој општини и задатак полиције је да их санкционише. Падаће због утаје порезе, нелегалне градње, илегалног поседовања оружја, диловања дроге, једино је важно да се ти људи, у складу са законом, склоне са улице“,  рекао је Вулин за ТВ „Хепи“.

Министар је прецизирао да се акција води против дилера дроге и да полиција има нулту толеранције на наркотике и улични криминал.   

Како је истакао, држава неће дозволити да се понови група Вељка Беливука  и нагласио да је мерило успеха државе у борби против организованог криминала да свака следећа група буде мање опасна, лошије организована и да краће траје.

Упитан да прокоментарише изјаву председника Републике Србије Александра Вучића да и челни људи Српске напредне странке неће бити заштићени од закона, министар Вулин је нагласио да са Вучићем нема нагодби, већ искључиво поштовање закона. 

„Чули сте председника Вучића. Он никада не каже ништа напамет и никада не каже нешто што се неће десити. Нема нагодби, договора, има само закон и нико није изнад  њега“, навео је министар Вулин и додао да није тешко остварити резултате када имате подршку каква је подршка председника Вучића, искрена, доследна и свакодневна.

Министар је истакао да уз технолошки развој успех полиције није могућ без обичног полицајца, који је њен стуб.

„Министарство унутрашњих послова је покренуло важну акцију враћања позорника на улице, у квартове. Конкурс је расписан за првих 400 полазника и ја позивам све младе да се пријаве, да сутра буду чувари својих комшија и суграђана“, рекао је министар Вулин.