Aktuelno

MUP i Ministarstvo sporta: Zajednički rad na privlačenju stranih sportista

01.12.2023.
Ministarstvo unutrašnjih poslova i Ministarstvo sporta Srbije dogovorili su saradnju na privlačenju stranih sportista u Srbiju. Cilj ove saradnje je da se stvore povoljni uslovi za dolazak i boravak mladih sportista u Srbiji, kako bi mogli da se usavršavaju i afirmišu u srpskim sportskim klubovima.

Državni sekretar Ministarstva unutrašnjih poslova dr Željko Brkić sastao se danas sa ministrom sporta Zoranom Gajićem s kojim je razgovarao o značaju saradnje između dva ministarstva i dolasku u Republiku Srbiju sve većeg broja stranih državljana koji se profesionalno bave sportom.

Državni sekretar dr Željko Brkić i ministar Zoran Gajić posebno su istakli značaj dolaska mlađih kategorija stranaca, a koji su Republiku Srbiju prepoznali kao renomiranu za njihovo sportsko usavršavanje i afirmisanje.

Imajući u vidu da je nakon usvajanja Izmena i dopuna Zakona o strancima, trenutno u toku izrada podzakonskih akata, odnosno Pravilnika o bližim uslovima za odobrenje privremenog boravka strancima, učesnici sastanka izrazili su obostranu zainteresovanost za kreiranje povoljnih uslova za dolazak mladih sportista u Srbiju.