Актуелно

Mинистар Стефановић честитао грађанима Лазаревца Дан и славу општине

28.06.2019.
Потпредседник Владе Републике Србије и министар унутрашњих послова др Небојша Стефановић поручио је данас, на свечаној седници Скупштине општине Лазаревац, да су људи оно што чини сваку општину, град и земљу и да је Влада Србије посвећена управо изградњи бољег живота за грађане...
Mинистар Стефановић честитао  грађанима Лазаревца Дан и славу општине
Mинистар Стефановић честитао  грађанима Лазаревца Дан и славу општине
Mинистар Стефановић честитао  грађанима Лазаревца Дан и славу општине
Mинистар Стефановић честитао  грађанима Лазаревца Дан и славу општине
Mинистар Стефановић честитао  грађанима Лазаревца Дан и славу општине
Mинистар Стефановић честитао  грађанима Лазаревца Дан и славу општине

Потпредседник Владе Републике Србије и министар унутрашњих послова др Небојша Стефановић поручио је данас, на свечаној седници Скупштине општине Лазаревац, да су људи оно што чини сваку општину, град и земљу и да је Влада Србије посвећена управо изградњи бољег живота за грађане.   

Честитајући грађанима Лазаревца Дан и славу општине, Стефановић је истакао да ће Влада заједно са општинском управом наставити да се бори за изградњу путева и инфраструктуре, али што је најважније и за подизање животног стандарда Лазаревчана, како би имали бољи квалитет живота.    

„Не могу да се не сетим како је живот у нашој земљи изгледао пре 2012. године када је минимална зарада била 15.200 динара. Људи који су у то време били на власти, нису се питали да ли неко може да живи са 15.200 динара месечно. Нису, јер су њихови џепови били пуни, а земља не само огрезла у корупцију, већ су јој корупција и криминал биле и основе постојања и функционисања. Живели смо у земљи у којој су нарко-дилери били уважена господа“, рекао је Стефановић.

Он је подсетио и да је у то време сваки четврти радно способан човек у Србији био незапослен, да су људи напуштали земљу јер нису имали где да нађу посао, пошто су тајкуни разарали и фабрике и фирме.

Како је потпредседник Владе истакао, претходна власт довела је економију Србије на корак до амбиса и оставила те 2012. такво стање државних финансија да је питање било да ли ће бити новца да се исплате и плате и пензије.     

„Захваљујући мерама које је Александар Вучић спровео од 2012., потом од 2014. када је постао премијер и 2017. када је постао председник Србије наша земља данас постаје снажнија, немамо више дефиците, већ суфицит у буџету, и можемо да уложимо новац у инфраструктуру, путеве, фабрике, да уложимо у свој народ и квалитет његовог живота“, рекао је Стефановић, додајући да су напредак и резултати видљиви, али да свакако ни данас није све ни завршено ни решено.

Стефановић је подсетио и да ће се у Лазаревцу радити нови водовод за општину, али и да је у плану укључење на ауто-пут.

„Народ увек осећа да ли се и колико борите за њих и зато морате наставити да се борите за бољи Лазаревац“, рекао је Стефановић обраћајући се руководству општине.

Подсетивши на развој Лазаревца кроз историју, председник ГО Лазаревац Бојан Синђелић посебно је нагласио пројекте реализоване током претходних година и оне који су планирани.

Он се посебно захвалио председнику Србије Александру Вучићу, Влади, министарствима и руководству Града Београда на подршци у реализацији бројних пројеката, али и најавио решење проблема водоснабдевања, отварање нових зграда породилишта и ватрогасне станице, вртића у Степојевцу и Миросаљцима, објекта за дневни боравак деце и омладине са посебним потребама...

Председник Скупштине ГО Лазаревац Томислав Рикановић захвалио се свима који су у протеклих 130 година допринели развоју Лазаревца.

„На данашњи дан 1889. године основан је Лазаревац. Од тог дана прошло је пуних 130 година, а Лазаревац је од једне мале варошице, пре свега радом, трудом и марљивошћу његових житеља постао општина са више од 60 хиљада становника, административни и културни центар овог дела Шумадије“, рекао је Рикановић.

Државни секретар Министарства државне управе и локалне самоуправе Жикица Несторовић истакао је да је Лазаревац знатно лепши, функционалнији и напреднији у протеклих неколико година.

„Kад погледамо само 70 километара асфалтираних путева, 60 километара водоводне и канализационе мреже и унапређен рад локалне самоуправе, то је довољан показатељ доброг руковођења ове заједнице", рекао је Несторовић.

Председник општине Бојан Синђелић уручио је на свечаној седници и награду за изузетан допринос у области противпожарне заштите Ивану Живковићу, припаднику лазаревачке ватрогасно-спасилачке јединице.

Након свечаности, Стефановић је присуствовао тактичко-техничком збору припадника Министарства унутрашњих послова који су организовали акцију Полиција у заједници. Дружењу са полицијским службеницима највише су се, као и увек, обрадовали најмлађи.