Актуелно

Министар полиције Вулин: У афере прислушкивање и Јовањица умешане и стране службе, знамо и које

08.10.2021.
Министар унутрашњих послова Србије Александар Вулин истакао је, гостујући на телевизији Пинк, да конекција између Предрага Kолувије, власника имања Јовањица, и Андреја Вучића, брата председника Србије, апсолутно није постојала и да је то и вештaк утврдио, али да је такође утврђено и то да је неко покушао да уђе у сервер који се налазио на имању Јовањица и да је имао намеру да нешто дода или избрише са сервера...

Министар унутрашњих послова Србије Александар Вулин истакао је, гостујући на телевизији Пинк, да конекција између Предрага Kолувије, власника имања Јовањица, и Андреја Вучића, брата председника Србије, апсолутно није постојала и да је то и вештaк утврдио, али да је такође утврђено и то да је неко покушао да уђе у сервер који се налазио на имању Јовањица и да је имао намеру да нешто дода или избрише са сервера.

„Није било чак ни броја телефона у именику Kолувије, а камоли било какве комуникације са  Андрејем или са Александром Вучићем, баш никакве. Баш никакве. Непобитно је утврђено да је неко нешто урадио са сервером. Шта – видећемо у данима који долазе, али оно што је сигурно, никакве везе, баш никакве везе између Kолувије, Андреја Вучића, Александра Вучића, било ког члана породице Вучић. Иако је стално помињано име Андреја Вучића и стално је покушавало да се стави и Kолувији могућност да он каже да је био на вези са Андрејем Вучићем. И да је то рекао, сигуран сам да не би чекао две године у притвору, да  би много брже изашао и све би се писало другачије, причало другачије", казао је министар унутрашњих послова Александар Вулин.

Министар Вулин је истакао су у афере прислушкивање и Јовањица умешане и стране службе и да се зна и које.

„Знате, све ово од прислушкивања до Јовањице, није  могло да прође без страних служби и ми знамо којих. И знамо преко којих људи, знамо на који начин, и знамо зашто. Зато што једини начин да срушите председника Александра Вучића није да га победите на изборима, воља народа је другачија. Морате да га натерате да се повуче због људи које највише воли. Они добро знају да он за себе не би обраћао пажњу на ударце и све оно што му стиже, али за сина, за брата, ту је  човек спреман да уради било шта да би их заштитио", поручио је министар унутрашњих послова Александар Вулин.

„Цела идеја је била од прислушкивања до Јовањице, да се нађе начин да се компромитује породица Вучић и опет понављам, ово што говорим сада нема никакве везе са случајем Јовањица, са Kолувијом, то је посао суда, ја се у то не мешам. Ја само говорим о деловима Министарства унутрашњих послова који су били у стању да искористе, да изведу прислушкивање, па да дођу до Јовањице са идејом да се компромитује и сруши Александар Вучић", закључио је министар унутрашњих послова Србије Александар Вулин, гостујући у Националном дневнику телевизије Пинк.