Актуелно

Државни секретар МУП-а Јоцић: Грађани Србије заслужују да спокојно дочекају зиму, без страха од поплава и других непогода

08.10.2021.
Државни секретар Министарства унутрашњих послова Бојан Јоцић, који је данас по налогу министра унутрашњих послова Александра Вулина одржао састанак са представницима надлежних министарстава, јавних предузећа и релевантних институција, истакао је да је превентивно деловање неопходно како би се током јесење и зимске сезоне спречиле евентуалне поплаве и незгоде изазване снежним наносима...

Државни секретар Министарства унутрашњих послова Бојан Јоцић, који је данас по налогу министра унутрашњих послова Александра Вулина одржао састанак са представницима надлежних министарстава, јавних предузећа и релевантних институција, истакао је да је  превентивно деловање неопходно како би се током јесење и зимске сезоне спречиле евентуалне поплаве и незгоде изазване снежним наносима.

Државни секретар Јоцић рекао је да је Републички штаб за ванредне ситуације, чији је командант Александар Вулин, предузео све мере и радње како бисмо спремно дочекали предстојећу зимску сезону.

Јоцић је нагласио да су представници МУП-а као и он лично током ове године обишли сваки округ, град и општину како би се упознали са проблемима које непогоде могу да изазову.

„Министарство унутрашњих послова спремно дочекује предстојећу зимску сезону. Упознат сам са свим проблемима у локалним самоуправама које би непогоде могле да изазову. Због тога је издато јасно наређење да се запушени и закрчени водотокови очисте, да се провере електроводи. Дакле, издат је низ мера у циљу заштите од последица непогода. Грађани Србије заслужују да спокојно и безбрижно дочекају зиму", нагласио је Јоцић.

Вршилац дужности помоћника министра и начелника Сектора за ванредне ситуације Лука Чаушић рекао је да је најбитније превентивно деловање како нас не би изненадио снег у децембру или лед у јануару.

„Морамо да будемо спремни и да свако из своје надлежности предузме све што је потребно. Поплаве, лед и снежне наносе не можемо победити, али је битно да дамо све од себе како бисмо смањили штету и последице“, истакао је Чаушић и захвалио се министру Вулину, који је обезбедио средства за ефикаснији рад припадника Сектора за ванредне ситуације.

Најавио је да ће ускоро бити одржана вежба „Систем 2021“, највећа у претходних неколико деценија, у коју ће бити укључено 50 локалних самоуправа.