Актуелно

Поповић Ивковић разговарала са представницима Aмбасаде Либије о аргументима Републике Србије против захтева такозваног Косова

10.09.2019.
Државни секретар Министарства унутрашњих послова Биљана Поповић Ивковић разговарала је данас са представницима Aмбасаде Либије о аргументима Републике Србије против поновног разматрања захтева такозваног Косова за чланство у Интерполу...

Државни секретар Министарства унутрашњих послова Биљана Поповић Ивковић разговарала је данас са представницима Aмбасаде Либије о аргументима Републике Србије против поновног разматрања захтева такозваног Косова за чланство у Интерполу.

Поповић Ивковић је на састанку указала да поновно аплицирање такозваног Косова представља кршење одлуке Интерпола од прошле године, када је исти такав захтев одбијен.

Она је изнела аргументе Републике Србије против захтева такозваног Косова, између осталог нагласивши и да само државе чланице и посматрачи у Уједињеним нацијама могу бити чланице Интерпола, те да би евентуални пријем такозваног Косова био у супротности са самим правилима ове полицијске организације.

Представници Амбасаде Либије истакли су да ће са аргументима Србије упознати Владу у Триполију.