Актуелно

Министар Вулин: Србија је безбедна земља

03.01.2021.
Министар унутрашњих послова Александар Вулин изјавио је да је Србија безбедна земља и да је српска полиција веома ефикасна, те да је разрешила све случајеве о којима јавност говори у најкраћем могућем року...
01-1_AKTIVNOSTI 2_ministar VULIN

Министар унутрашњих послова Александар Вулин изјавио је да је Србија безбедна земља и да је српска полиција веома ефикасна, те да је разрешила све случајеве о којима јавност говори у најкраћем могућем року.

Министар Вулин је за ТВ Прву навео да се прошле године догодило пет мафијашких убистава у Србији и да су сва расветљена, а да је нерасветљено остало неколико убиства из ранијег периода, међу којима је убиство београдског адвоката Драгослава Мише Огњановића, на коме се још увек ради.

Сви који су прекршили закон, како је рекао, налазе се у затвору, а борба против мафије је борба која никада неће престати и најбоља порука те борбе је брзо расветљавање кривичних дела.

„Статистички посматрано, Београд је безбедан град, ово је безбедна земља, али чињеница је да се људи осећају небезбедно и ми морамо да се боримо против тог осећаја. А боримо се управо на тај начин што све што се деси брзо се расветли. Наша полиција је изузетно способна", додао је министар Вулин.

Вулин је истакао да се борба са мафијом, коју је најавио председник Србије Александар Вучић води  и подсетио да је полиција недавно разбила криминалну групу Дарка Елеза.

Министар полиције је похвалио заплену 600 килограма марихуане, али је указао да то није добар знак.

"Не можете бити задовољни ако заплените 600 килограма марихуане, то значи да је прошла негде једна тона. Ту су и хероин, кокаин. Наравно, добро је зауставити шверц дроге, али треба зауставити све. Диловање дроге треба третирати као покушај убиства. Та количина новца која се генерише је толико велика да су криминалци спремни на све да би дошли до пара", поручио је Вулин.