Актуелно

Министар Вулин о нестанку Матеја Периша: МУП Србије неће стати са потрагом док се коначна истина не сазна

11.01.2022.
Министар унутрашњих послова Александар Вулин гостујућу у јутарњем програму Телевизије Пинк истакао је да је Министарству унутрашњих послова и те како стало да се пронађе нестали младић из Сплита и да МУП Србије неће стати са потрагом док се год коначна истина не сазна...

Министар унутрашњих послова Александар Вулин гостујућу у јутарњем програму Телевизије Пинк истакао је да је Министарству унутрашњих послова и те како стало да се пронађе нестали младић из Сплита и да МУП Србије неће стати са потрагом док се год коначна истина не сазна.

„Јуче смо, помоћник директора полиције Веселин Милић и ја, примили високу делегацију хрватског МУП-а и разговарали, разменили информације и радимо даље. Ја се надам да су наше колеге из Хрватске задовољне нашом истрагом,  уосталом кад се будемо поново видели, они ће нам рећи. Нема никога коме је више у интересу, наравно осим породице, стало да дође до истине од Министарства унутрашњих послова Републике Србије. Сваком припаднику Министарства унутрашњих послова, од министра до ронилаца у Жандармерији, Веселина Милића као начелника Полицијске управе за град Београд, сваком том добром човеку који заиста искрено и упорно ради већ данима, стало је да нађе тог младића. Не могу да износим  претпоставке, истрага је отишла у једном правцу“, рекао је министар полиције Александар Вулин.

„Ми и данас претражујемо реку Саву и део дунавског акваторија, иако је прошло пуно времена, нећемо стати док не пронађемо нешто. Kо што нисмо престали да решавамо случајеве који су стари по десет година. Нема ту говора ми ћемо дати све од себе. Све обале се претражују. Кад год добијемо било какву или полу или непроверену информацију ми проверавамо.

Београд је сигуран град. У Београду се такве ствари не дешавају, у овом граду нико не напада никога због нације или зато што је гост града. Ми хоћемо да потврдимо да је Београд безбедан град, али ми бисмо то урадили  без обзира да ли је држављанин наш или страни", истакао је министар полиције.

Министар Вулин се захвалио оцу несталог младића и истакао да је он врло коректан и да није сигуран да би било ко у таквој ситуацији успео да сачува присебност и да се понаша на првом месту као човек који разуме и цени рад припадника Министарства унутрашњих послова Републике Србије, који даноноћно раде на проналаску његовог сина.