Актуелно

Стeфaнoвић и Aзaвeдo Хejвeрт рaзгoвaрaли o дoсaдaшњoj сaрaдњи двe зeмљe и дaљeм унaпрeђeњу у oблaсти бoрбe прoтив oргaнизoвaнoг криминaлa

30.01.2019.
Потпредседник Владе Републике Србије и министар унутрашњих послова др Небојша Стефановић примио је у опроштајну посету амбасадорку Бразила Изабелу Кристину де Азeведо Хејверт, са којом је разговарао о досадашњој сарадњи две земље...

Потпредседник Владе Републике Србије и министар унутрашњих послова др Небојша Стефановић примио је у опроштајну посету амбасадорку Бразила Изабелу Кристину де Азeведо Хејверт, са којом је разговарао о досадашњој сарадњи две земље.

Министар Стефановић се, између осталог, захвалио амбасадорки Бразила на принципијелном ставу те државе о територијалном интегритету Србије.

Стефановић и Азеведо Хејверт  су  досадашњу сарадњу оценили као успешну, али су и разматрали могућност даљег унапређења у области борбе против организованог криминала, сузбијања наркотика и реаговања у ванредним ситуацијама.

Амбасадорка је потврдила став Бразила по питању Косова и Метохије, али jе такође истакла да полицијска сарадња две земље доприноси, не само регионалној, већ и стабилности у целом свету.