Актуелно

Ребић: Један од приоритета у раду Министарства унутрашњих послова заштита деце

25.02.2019.
Директор полиције Владимир Ребић истакао је данас, приликом отварања новог објекта Прихватилишта за децу у Београду, да је је један од приоритета у раду Министарства унутрашњих послова заштита деце...
Ребић: Један од приоритета у раду Министарства унутрашњих послова заштита деце
Ребић: Један од приоритета у раду Министарства унутрашњих послова заштита деце
Ребић: Један од приоритета у раду Министарства унутрашњих послова заштита деце

Директор полиције Владимир Ребић истакао је данас, приликом отварања новог објекта Прихватилишта за децу у Београду, да је је један од приоритета у раду Министарства унутрашњих послова заштита деце.

„Као друштво и на овај начин показујемо колико смо посвећени у заштити најрањивијих категорија, а то су свакако деца и млади. Посебно бих похвалио сарадњу Министарства унутрашњих послова са Прихватилиштем за децу које је отворено 24 часа за све ризичне ситуације. Они су спремни да прихвате сву децу која су без надзора, родитељског старања или која су жртве трговине људима“, рекао је директор Ребић.  

Прихватилиште за децу данас се преселило у нову зграду у Улици Живка Давидовића 64 на Звездари.  Приликом отварања министри рада и финансија Зоран Ђорђевић и Синиша Мали нагласили су да је приоритет Владе Републике Србије брига о деци.

„Драго ми је да смо испунили обећање које смо дали. Обезбедили смо најквалитетније и најбоље услове за боравак деце којима је наша помоћ потребна. Ово је заједнички пројекат Владе Републике Србије и Града Београда. Осмех деце који смо данас видели довољно показује да смо урадили праву ствар“, рекао је министар Мали.

Заменик градоначелника Горан Весић је рекао да зграда Прихватилишта по стандардима може да се пореди са свим оваквим институцијама у земљама Европске уније.

„Ова зграда показује како заједно Град Београд и Република Србија могу да унапређују живот и поступање према посебним категоријама становништва у нашем граду, а посебно према деци која се налазе на улици и која су вероватно најугроженији грађани Београда“, нагласио је Весић.

Према речима заменика градоначелника, Прихватилиште данас слави 61. рођендан. Кроз ту институцију годишње прође између 400 и 600 деце, а око 70.000 деце је прошло за ових шест деценија.

Догађају су присуствовале и секретар Секретаријата за социјалну заштиту Града Београда Наташа Станисављевић и директорка Прихватилшта за децу Данијела Стајковић.