Aktuelno

Međunarodna vežba u oblasti upravlјanja posledicama vanrednih situacija „SRBIJA 2019“

27.06.2019.
Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović i ministar za vanredne situacije Ruske Federacije Jevgenij Ziničev prisustvovaće ceremoniji zatvaranja međunarodne vežbe u oblasti upravlјanja posledicama vanrednih situacija „SRBIJA 2019“, na Trgu kralјa Milana u Nišu...

Broj: 26/19
24.6.2019.godine

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović i ministar za vanredne situacije Ruske Federacije Jevgenij Ziničev prisustvovaće ceremoniji zatvaranja međunarodne vežbe u oblasti upravlјanja posledicama vanrednih situacija „SRBIJA 2019“, 27. juna 2019. godine, sa početkom u 16 časova, na Trgu kralјa Milana u Nišu.

Istog dana, u 11 časova, ministri će prisustvovati pokaznoj vežbi na Bovanskom jezeru, opština Aleksinac.

Međunarodnu vežbu „SRBIJA 2019“, organizuju Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije i Ministarstvo za civilnu zaštitu, vanredne situacije i otklanjanje posledica elementarnih nepogoda Ruske Federacije.

Osim predstavnika Srbije i Rusije, učesnici trodnevne vežbe biće i spasilački timovi iz Turske, Mađarske, Bosne i Hercegovine, Severne Makedonije i Kube, kao i pripadnici Rusko-jermenskog humanitarnog centra.

Tokom vežbe spasilački timovi imaće priliku da provežbavaju združeni odgovor u cilјu otklanjanja posledica razornog zemlјotresa i pratećih opasnosti. Cilј ove vežbe je razvijanje kapaciteta za odgovor i uklanjanje posledica vanrednih situacija, uz angažovanje specijalističkih timova i korišćenje specijalne spasilačke opreme i vazduhoplova.

Molimo medije koji će pratiti događaje, 27. juna u 11 i 16 časova da, akredituju svoje ekipe na mejl biro@mup.gov.rs najkasnije do srede, 26. juna do 12 časova.

Akreditacije se mogu podići u sredu 26. juna 2019. godine u Kancelariji 106, Palata Srbija, zapadni ulaz (Bulevar Mihajla Pupina 2) od 12 do 20 časova, i u Policijskoj upravi u Nišu, kancelarija broj 41, Ulica Nade Tomić broj 14, od 12 do 17 časova.