Актуелно

Дан Министарства унутрашњих послова и Дан полиције

04.06.2023.
Дан Министарства унутрашњих послова и Дан полиције биће обележен у недељу, 4. јуна, низом манифестација које за циљ имају приближавање рада полиције грађанима и представљање резултата и услова рада полицијских службеника...

Дан Министарства унутрашњих послова и Дан полиције биће обележен у недељу, 4. јуна, низом манифестација које за циљ имају приближавање рада полиције грађанима и представљање резултата и услова рада полицијских службеника.

Дан Министарства је дан када се сећамо и свих наших колега који су живот дали за своју земљу, па ће тако у недељу,  4. јуна, у 11 часова у Палати Србија бити положен венац испред меморијалног зида постављеног у част свих наших хероја, који су живот положили за част Србије.

Такође, у оквиру овог догађаја биће представљен нови Командно-оперативни центар Министарства унутрашњих послова и додељена признања најуспешнијим припадницима Министарства.

Неопходно је да медијске екипе заинтересоване за праћење овог догађаја на источном крилу Палате Србија буду најкасније у 10.15 часова.

Свечана академија обележавања Данa Министарства унутрашњих послова и Данa полиције биће у 20 часова, у Палати Србија (Булевар Михајла Пупина 2, источно крило).

Истог дана, на Калемегдану, припадници Министарства унутрашњих послова од 11 часова на тактичко-техничком збору приказаће вештине, опрему и возила која користе у раду, а грађани ће имати прилику да се упознају са превентивним пројектима које спроводи Министарство и са методама рада различитих организационих јединица полиције.

Програм ће посебно бити прилагођен најмлађима који ће уз дружење са полицајцима и игру имати прилику да се ближе упознају са радом полиције.

Неопходно је да медији заинтересовани за праћење манифестација обележавања Дана Министарства унутрашњих послова и Дана полиције акредитације пошаљу на мејл biro@mup.gov.rs, најкасније до суботе, 3. јуна, до 16 часова.

Наглашавамо да ће сви догађаји бити одржани у недељу, 4. јуна, и да је до измене у раније најављеном програму обележавања Дана Министарства унутрашњих послова и Дана полиције дошло због лоших временских услова.