Aktuelno

Netačne tvrdnje gradonačelnika Nebojše Zelenovića

06.06.2019.
PU Šabac

Policijska uprava Šabac obaveštava javnost da su apsolutno netačne tvrdnje gradonačelnika Nebojše Zelenovića da je „policija na bočni ulaz uvela huligane koji su sinoć napali navijače vaterpolista Šapca“.

Kontrolu ulaska navijača u halu u Šapcu, kao iuvek i na svim utakmicama u Srbiji, vršili su isklјučivo pripadnici redarske službe koji su angažovani od strane organizatora meča. U skladu sa svojim naldežnostima policija je jedino izvan hale preduzimala mere razdvajanja i usmeravanja domaćih i gostujućih navijača.

Takođe, ističemo da niko od pripadnika radarske službe, koji su kontrolisali ulazak navijača u halu, nije prijavio policiji da je neko pokušao da uđe bez ulaznice.Napominjemo i daorganizator utakmice između vaterpolista Šapca i Crvene zvezde nije prodavao karte za navedeni meč, već su one delјene navijačima, a 50 ulaznica su ustupili i gostujućem timu.

Pritom organizator utakmice je u poslednjem trenutku promenio odluku na kom delu tribine će biti smešteni navijači Crvene zvezde, tačnije na prostoru koji nije prvobitno prijavlјen Policijskoj upravi Šabac, a u skladu sa kojim su i planirane mere obezbeđenja ove utakmice.

Policija je u halu ušla tek na poziv delegata kada je došlo do narušavanja javnog reda i mira, nakon čega je on ubrzo uspostavlјen, a utakmica nastavlјena.Navijač koji je povređen tom prilikom nije zatečen na bazenu, a policija je odmahposaznanjudaselicesapovredamajavilou šabačku bolnicuotišla tamo i sa njim obavila razgovor u vezi sa okolnostima ovog događaja.

Pripadnici Policijske uprave Šabac identifikovali su jednu osobu za koju se sumnja da je učestvovala u povređivanju ovognavijača i za njim se intenzivno traga. Policija radi na rasvetlјavanju svih okolnosti ovog događaja, a o svemu je obavešteno i nadležno tužilaštvo.