Aktuelno

Miličković: Policija uvek radi u interesu svojih građana i štiti njihovu imovinu

17.04.2019.
MUP

Broj: 304/19
17.4.2019. godine

Izjava državnog sekretara Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije Milosava Miličkovića:

„Narodni poslanik Balša Božović nastavlјa da obmanjuje javnost iznošenjem laži da su pripadnici policije u subotu bili u Domu Narodne skupštine bez poziva i saglasnosti generalnog sekretara parlamenta.

Iako je i sam generalni sekretar Srđan Smilјanić istog dana potvrdio da je dao saglasnost pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova da uđu u zgradu Narodne skupštine, ta činjenica očigledno ne sprečava Božovića da i dalјe iznosi neistine i time narušava ugled policije. Očigledno se nada da će više puta ponovlјena laž, pa makar to bilo i četiri dana nakon događaja, na silu da se pretvori u „istinu“.

Apsolutno mi nije jasno kome je uopšte smetalo prisustvo pripadnika policije u Domu Narodne skupštine, koji su u subotu bili tamo kako bi zaštitili i narodne poslanike i zaposlene, ali i kako bi sprečili eventualne nemile scene, koje su se nažalost dešavale pre nepunih 20 godina kada je zgrada parlamenta palјena i kada su iz nje kradene slike i nameštaj.

Očigledno je zaboravio Balša Božović da su njegovi saborci Boško Obradović i Dragan Đilas pre svega mesec dana na silu upali u zgradu Radio-televizije Srbije, kad uopšte može da se pita na osnovu koje procene rizika su policajci bili u Domu Narodne skupštine. Teško mi je da poverujem da je već zaboravio činjenicu da su novinari RTS-a pribijani uza zid i da im je prećeno.

Jedino logično objašnjenje koje mi pada na pamet jeste da su možda imali neke planove oko nasilnog upada u najviši zakonodavni dom, koji su im osujećeni, jer samo to može da objasni nervozu koja je kod poslanika Božovića prisutna i nakon četiri dana.

Policija uvek radi u interesu svojih građana i štiti njihovu imovinu, bilo da je reč o Domu Narodne skupštine ili bilo čemu drugom. Ni ovakvi pokušaji obmane građana neće sprečiti pripadnike MUP-a da, isklјučivo u skladu sa zakonom, postupaju i ubuduće.