Aktuelno

Komandant Jedinice za obezbeđenje određenih ličnosti i objekata MUP-a Srbije osudio ponašanje narodnog poslanika Božovića

17.04.2019.
MUP

Broj: 305/19
17. april 2019. godine

Izjava Milana Gaka, komandanta Jedinice za obezbeđenje određenih ličnosti i objekata MUP-a Srbije:

„Apsolutno je neprihvatlјivo ponašanje narodnog poslanika Balše Božovića koji na sve načine pokušava da naruši ugled policije i pripadnika Jedinice za obezbeđenje određenih ličnosti i objekata.

Teško mi je da poverujem da bilo koji narodni poslanik ne zna da policija decenijama brine o bezbednosti Doma Narodne skupštine. Trenutno je taj posao poveren Jedinici koju ja predvodim i zato ne mogu da ne reagujem kada neko moje kolege, koji isklјučivo u skladu sa zakonom rade svoj posao, pokušava da uplete u svoje političke igre.

Pripadnici Jedinice za obezbeđenje nikada ni sa jednim narodnim poslanikom, bilo vlasti ili opozicije, nisu imali bilo kakav nesporazum ili sukob, jer su uvek profesionalno postupali.

Naš zadatak je, između ostalog, da brinemo o očuvanju javnog reda i mira, što smo činili i 13. aprila. Zajedno sa kolegama iz drugih organizacionih jedinica MUP-a, koji su u zgradi parlamenta bili uz saglasnost generalnog sekretara, brinuli smo o bezbednosti zaposlenih, narodnih poslanika i novinara koji su tog dana bili u zgradi Narodne skupštine“.