Aktuelno

Kujundžić: Sektor unutrašnje kontrole postupao po pritužbama na rad trojice rukovodilaca u Jedinici za zaštitu

13.05.2019.
MUP

Broj: 378/19
13. maj 2019. godine

Izjava Dragana Kujundžića, načelnika Sektora unutrašnje kontrole:
 
„Povodom navoda pojedinih medija, obaveštavamo javnost da su Sektoru unutrašnje kontrole dostavlјene anonimne pritužbe na rad trojice rukovodilaca u Jedinici za zaštitu.
 
Sektor je, kao i uvek, postupao po svim pritužbama, koje se mahom odnose na odnose između zaposlenih i starešina u ovoj Jedinici. U dva slučaja već su donete odluke i od toga je u jednom pokrenut disciplinski postupak zbog lake povrede službene dužnosti, dok su u drugom pritužbe odbačene kao neosnovane. U preostala tri slučaja provere su u toku.

Prinuđeni smo da se oglasimo, kako bi podsetili i medije da senzacionalističkim pisanjima na osnovu anonimnih izvora i neproverenih informacija o zaštićenim svedocima, kao i lјudima koji su zaduženi za njihovu sigurnost, ne doprinose bezbednosti lica koja su u programu zaštite.

Podsećamo sve da je reč o licima na osnovu čijih iskaza su u Srbiji na višegodišnje zatvorske kazne osuđene organizovane kriminalne grupe, odgovorne za neka od najtežih krivičnih dela, počev od ubistva premijera Zorana Đinđića.

Iznošenje manipulacija o njihovom kretanju i drugim aktivnostima, kao i iznošenje neproverenih optužbi na rad policijskih službenika, svakako niti je u interesu bezbednosti zaštićenih svedoka, niti je u interesu javnosti.“