Aktuelno

PU za grad Beograd apeluje na pojedine političare da prestanu da vrše pritisak na institucije i iznose netačne navode

15.07.2019.
PU za grad Beograd

Broj: 618/19
15. jul 2019. godine

Policijska uprava za grad Beograd saopštava da su navodi predsednika Stranke slobode i pravde Dragana Đilasa da su mu policijski službenici danas saopštili da nemaju saznanja da se vodi istraga protiv njega apsolutno netačni.

Predsednik navedene stranke danas je sam pristupio u prostorije PU za grad Beograd navodeći da je pročitao u novinama da ga traži policija i da je došao da vidi o čemu se radi, pošto uskoro putuje u inostranstvo.

Istom je predočeno da će, ukoliko za tim bude potrebe, biti uredno pozvan da da izjavu, u skladu sa standardnim procedurama koje su, podsećamo, iste i za njega kao i za sve druge građane Republike Srbije. Sem navedenog, policijski službenici su mu saopštili i da je za sve druge informacije potrebno da se obrati tužilaštvu.

Napominjemo da su policijski službenici odgovorili u skladu sa važećim propisima, s obzirom da po zakonima nisu ovlašćeni da daju informacije o detalјima iz istraga, niti o toku istih, te shodno tome ovakva obaveštenja nisu ni davali.

Ovim povodom, Policijska uprava za grad Beograd apeluje na pojedine političare da prestanu da vrše pritisak na institucije i iznose netačne navode.