Актуелно

Стефановић осудио данашње омаловажавање и провоцирање припадника Управе саобраћајне полиције у Зрењанину

10.10.2019.
МУП

Број: 884/19
10. октобар 2019. године

Потпредседник Владе Републике Србије и министар унутрашњих послова др Небојша Стефановић најоштрије је осудио данашње омаловажавање и провоцирање припадника Управе саобраћајне полиције у Зрењанину од стране припадника опозиционог Покрета уједињених фантома.

„Дајем пуну подршку полицијским службеницима у Зрењанину који су и данас обављали свој редовни посао и поступали потпуно професионално, присебно и љубазно не наседајући на очигледне намере наведених људи који су покушали на све могуће начине да их испровоцирају. Уједно осуђујем срамно понашање припадника Покрета уједињених фантома, који су иначе упадали у зграду Радио телевизије Србије (РТС) са тестерама и претили новинарима“, рекао је министар Стефановић.

Стефановић је навео да не зна шта је срамније у данашњим поступцима припадника овог Покрета, који су сами поделили са јавношћу видео-снимак о наведеном догађају.    
 
„Њихово уношење у лице саобраћајним полицајцима и питање да ли имају право да траже некоме личну карту и ко их је овластио да могу да зауставе неко возило, прелази све границе здравог разума и бахатости.  Ништа мање су скандалозне претње полицајцима уз реченице „на овоме се неће завршити, тек сад ћемо да кренемо са радикализацијом“ и то од стране људи који су упорно избегавали да у том истом видео-снимку обавесте јавност да су наводни реквизити за перформанс, како их они зову, заправо фекалије. Истоварање бурета са фекалијама на улаз у општину и називање истог перформансом апсолутно је нецивилизовано и говори о одсуству било какве идеје код опозиције“, рекао је Стефановић.