Aktuelno

Četiri osobe osumnjičene da su koruptivnim krivičnim delima oštetile JP EPS za oko dva miliona dinara

13.08.2019.
MUP

Broj:  692/19
13. avgust 2019. godine

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Odelјenja za borbu protiv korupcije, u saradnji sa Posebnim odelјenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Kralјevu i Sektorom unutrašnje kontrole Javnog preduzeća „Elektroprivreda Srbije“ uhapsili su četiri osobe osumnjičene da su koruptivnim krivičnim delima oštetile javno preduzeće EPS za oko dva miliona dinara.

Zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično delo zloupotreba službenog položaja uhapšeni su odgovorno lice jednog odseka JP EPS u Kralјevu 2, D. M. (1957) kao i zaposleni u JP EPS u Kralјevu Z. P. (1961), G. A. (1955) i D. R. (1977).
 
Krivična prijava, zbog sumnje da je počinio krivično delo zloupotreba službenog položaja u podstrekavanju, podneta je i protiv M. V. (1973) rukovodioca jednog sektora Tehničkog centra Kralјevo JP EPS, koji se već nalazi u pritvoru zbog sumnje da je počinio drugo krivično delo zloupotrebe službenog položaja u saizvršilaštvu.
 
Sumnja se da je M. V. podstrekavao ostale osumnjičene da tokom 2016. i 2017. godine, korišćenjem svojih službenih položaja angažuju resurse Javnog preduzeća EPS za izvođenje radova na izgradnji niskonaponskog voda za potrebe privrednog društva „Hidroenergo Dubočica“, koje je ove radove trebalo da obavi o svom trošku.
 
Na taj način, kako se sumnja, osumnjičeni su  privrednom društvu „Hidroenergo Dubočica“ pribavili protivpravnu imovinsku korist od oko dva miliona  dinara.
 
Osumnjičeni će uz krivičnu prijavu biti privedeni Posebnom odelјenju za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Kralјevu.