Aktuelno

Искључено 35 возача због вожње под дејством алкохола

27.09.2021.
PU Niš

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Nišu, prilikom redovne kontrole, tokom vikenda, iz saobraćaja su isklјučili 35 vozača zbog vožnje pod dejstvom alkohola.

Dvadesetsedmogodišnji vozač „bmv“ se sumnjiči da je 25. septembra, upravlјajući vozilom sa 2,10 promila alkohola u organizmu, sleteo sa puta i udario u betonsku ogradu.

Vozaču je određeno zadržavanje i protiv njega će, zbog prekršaja nasilnička vožnja, biti podneta prekršajna prijava iz Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima.

Policija je na području grada alkotestirala dvojicu muškaraca starosti 28 i 36 godina koji su vozili „audi“ i „bmv“ i utvrdila da imaju 1,45 i 1,38 promila alkohola u organizmu.

Takođe, iz saobraćaja su isklјučeni i vozači „renoa“ i „forda“ koji su  vozili sa 1,40 i 1,23 promila alkohola, kao i  vozač „opela“ koji je upravlјao sa 1,57 promila alkohola u organizmu.

Nјima je određeno zadržavanje do istrežnjenja i protiv njih su, kao i protiv svih ostalih vozača, podnete prekršajne prijave iz Zakona o bezbednosti saobraćaja.

Apelujemo na vozače da ne upravlјaju vozilom pod dejstvom alkohola i dosledno poštuju saobraćajne propise, jer na taj način čuvaju svoj i živote drugih učesnika u saobraćaju.