Aktuelno

Uhapšena osumnjičena za trgovinu uticajem i osumnjičeni za zloupotrebu službenog položaja

14.08.2019.
MUP

Broj: 696/19
14. avgust 2019.godine

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Odelјenja za borbu protiv korupcije, po nalogu Posebnog odelјenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Kralјevu uhapsili su  D. R. (1970) rukovodioca u Upravi za urbanizam, finansije, skupštinske i opšte poslove opštine Paraćin zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila krivično delo trgovina uticajem.

Policija je uhapsila i S. Đ. (1957) službenika Crvenog krsta u Paraćinu, osumnjičenog za zloupotrebu službenog položaja, dok će zbog istog krivičnog dela protiv tridesetpetogodišnje žene biti podneta krivična prijava.

Kako se sumnja, D. R. je uticala na neposredno podređene zaposlene da bez pravnog osnova u periodu od 2017. do 2019. godine prime na faktički rad u Odelјenje za lokalnu poresku administraciju opštine Paraćin dve osobe, iako je znala da je jedna imala zaklјučen ugovor o delu sa Regionalnom agencijom za ekonomski razvoj Šumadije i Pomoravlјa, a druga sa organizacijom Crvenog krsta u Paraćinu.

S. Đ. i tridesetpetogodišnja žena su, kako se sumnja, sačinjavali neistinite izveštaje da su ove dve osobe radile u Regionalnoj agenciji za ekonomski razvoj Šumadije i Pomoravlјa i u Crvenom krstu u Paraćinu, iako su znali da one faktički rade u Odelјenju lokalne poreske administracije opštine Paraćin.

Sumnja se da su na taj način te dve osobe neosnovano primile naknadu za rad od 775.280 dinara, iako nisu obavlјale poslove u ovim privrednim subjektima.

Osumnjičeni D. R. i S. Đ. su,  uz krivičnu prijavu, privedeni Posebnom odelјenju za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Kralјevu.