Aktuelno

Lažne prijave da nepoznate osobe pozivaju đake da uđu u beli kombi

08.11.2019.
PU Kragujevac

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Kragujevcu preduzeli su sve mere i radnje iz svoje nadležnosti kako bi rasvetlili okolnosti događaja kada su navodno nepoznate osobe u belom kombiju ispred kragujevačkih škola pozivale učenike da uđu u vozilo, nudeći im bombone.
 
Nakon obavlјenih razgovora sa direktorima škola, nastavnim osoblјem i velikim brojem građana, utvrđeno je da je reč o lažnoj prijavi.

Policija je pronašla devojčicu koja je izmislila ovaj događaj i sa njom je policijski službenik koji ima sertifikat za rad sa maloletnicima, u prisustvu roditelјa i radnika Centra za socijalni rad ''Solidarnost'' u Kragujevcu, obavio razgovor. O svemu je obavešteno Više javno tužilaštvo u Kragujevcu, kome će biti dostavlјen izveštaj.

Apelujemo na sve roditelјe i nastavnike da svako saznanje koje može da ugrozi bezbednost učenika prijave policiji kako bi detalјno mogli da se ispitaju svi navodi, a ne da se neproverene informacije koje dovode do podizanja panike i uznemirenja javnosti, a pre svega same dece, šire po društvenim mrežama.