Актуелно

Управљали под дејством алкохола и психоактивних супстанци

20.11.2021.
ПУ Ниш

Припадници Министарства унутрашњих послова у Нишу, у редовној контроли саобраћаја, у току јучерашњег дана зауставили су двојицу возача који су аутомобилима управљали под дејством алкохола и једног који је возио под дејством психоактивних супстанци.

Полиција је у околини Мерошине из саобраћаја искључила тридесетдвогодишњег возача „аудија“ који је возио са 2,58 промила алкохола у организму, док је у граду из саобраћаја искључен четрдесеттрогодишњи возач „реноа“ који је возио са 2,19 промила алкохола у организму.

Током контроле саобраћаја заустављен је и двадесеттрогодишњак који је „пежоом“ управљао под дејством канабиса и кокаина.

Њима је, због прекршаја насилничка вожња и вожња под дејством психоактивних супстанци одређено задржавање након чега ће бити спроведени судији Прекршајног суда у Нишу.

Апелујемо на возаче да не управљају возилом под дејством алкохола и психоактивних супстанци и доследно поштују саобраћајне прописе, јер на тај начин чувају свој и животе других учесника у саобраћају.