Актуелно

Осумњичен за неовлашћено коришћење туђег возила

29.11.2023.
ПУ Зрењанин

Припадници Министарства унутрашњих послова у Зрењанину, по налогу главног јавног тужиоца Основног јавног тужилаштва у Кикинди, ухапсили су А. Б. (2004) из околине Нове Црње, због постојања основа сумње да је извршио четири кривична дела неовлашћено коришћење туђег возила.

Он се сумњичи да је 26. новембра ове године сео у откључан „пежо“ паркиран у дворишту куће у Српској Црњи, стартовао га кључем који је био у аутомобилу, а потом слетео са пута, ударио у дрво и пешице се удаљио у непознатом правцу.

Такође је, како се сумња, исте вечери покушао да се одвезе „шкодом“ која је била паркирана у гаражи једне породичне куће, а потом и да аутомобил изгура из гараже у чему није успео.

А. Б. се сумњичи и да је 16. октобра ове године ушао у „ауди“ са кључевима у возилу који је био паркиран испред једне куће у Српској Црњи, стартовао га и ударио у капију те куће, након чега је изашао из аутомобила и отишао.

Сумња се и да је истог дана одвезао „фијат“ у коме су такође били кључеви, а када се аутомобил угасио, оставио га је недалеко од куће власника.

Осумњиченом је одређено задржавање до 48 сати и он ће, уз кривичну пријаву, бити приведен Основном јавном тужилаштву у Кикинди.