Актуелно

Ухапшени осумњичени за превару у обављању привредне делатности

23.09.2021.
МУП

Припадници Министарства унутрашњих послова, Одељења за борбу против корупције, у сарадњи са Посебним одељењем за сузбијање корупције Вишег јавног тужилаштва у Београду, ухапсили су суграђане М. С. (1986) и С. Ћ. (1986), као и Е. З. (1976) из Новог Пазара, због постојања основа сумње су извршили кривично дело превара у обављању привредне делатности.

Како се сумња, М. С. је као одговорно лице ПД „Купи повољно“ из Београда, у периоду од 21. септембра 2019. до 4. јануара 2020. године, преко С. Ћ. као саизвршиоца и неформалног заступника наведеног предузећа, доводио у заблуду запослене у неколико привредних друштава и од њих у више наврата преузимао робу широке намене, а издавао им менице које нису биле наплативе. 

Преузету робу је, како се сумња, продао, лажно приказавши да је наведена роба продата ПД „ББМ Тим“, чије је одговорно лице осумњичени Е. З, који је помогао у извршењу кривичног дела.

На тај начин осумњичени су себи прибавили противправну имовинску корист од 13.196.104 динара,  и оштетили неколико привредних друштава за наведени износ.

Осумњиченима је одређено задржавање до 48 часова и они ће, уз кривичну пријаву, бити приведени надлежном тужилаштву.