Актуелно

Ухапшено више осумњичених за различита кривична дела

14.09.2018.
ПУ за град Београд

Припадници Министарства унутрашњих послова у Београду ухапсили су В.П. (1953) због постојања основа сумње да је извршила девет кривичних дела преваре.

Она је, како се сумња, путем средстава јавног информисања апеловала за помоћ и отварала фондове за уплату новца себи и још једној особи, коју је лажно представљала као своjу кћерку или куму. У апелима је лажно приказивала своје тешко материјално и здравствено стање.

Осумњичена ће, уз кривичну пријаву, бити приведена Првом основном јавном тужилаштву у Београду.

***

Припадници Министарства унутрашњих послова  у Београду  ухапсили су Н.К. (1978), због постојања основа сумње да je извршиo 14 кривичних дела тешкa крађa.

Осумњичени се терети да је током јула, августа и почетком септембра ове године проваљивао у станове и куће, вршио преметачину и крађу новца, златног накита, сатова и мобилних телефона.

Н.К. ће, уз кривичну пријаву, бити приведен Првом основном јавном тужилаштву у Београду.

***

Припадници Министарства унутрашњих послова у Београду ухапсили су Д.И. (1991) због постојања основа сумње да је извршио кривично дело неовлашћена производња и стављање у промет опојних дрога.

Приликом претреса стана, у кровној конструкцији пронађена је кеса са око 160 грама хероина, вагица за прецизно мерење са траговима ове опојне дроге, као и више празних кесица за паковање.

Осумњичени ће, уз кривичну пријаву, бити приведен Вишем јавном тужилаштву у Београду.

***

Припадници Министарства унутрашњих послова у Београду ухапсили су Д.Ц. (1995) због постојања основа сумње да је извршио осам тешких крађа на дрзак начин, тако што је женама на улици кидао ланчиће с врата, а касније их продавао у златарама.

Осумњиченом је одређено задржавање и он ће уз кривичну пријаву бити приведен Првом основном јавном тужилаштву у Београду.

***

Припадници Министарства унутрашњих послова у Београду поднели су кривичне пријаве против двојице мушкараца због постојања основа сумње да су извршили 15 тешких крађа, тако што су улазили у окна шахти и секли каблове који су власништво Телекома Србије.

Такође, сумња се и да су крали напонске каблове Железнице Србије, које су секли, а затим продавали.

Приликом претреса, код њих су пронађени бонсек за сечење метала, кабал дужине од око два метра и батеријска лампа.