Актуелно

Ухапшен осумњичени за злоупотребу службеног положаја у помагању

12.08.2019.
MУП

Београд,

Број:  690/19

12. август 2019. године

Припадници Министарства унутрашњих послова Одељења за борбу против корупције, у сарадњи са Посебним одељењем за сузбијање корупције Вишег јавног тужилаштва у Нишу ухапсили су Г. П. (1965) одговорно лице Опште болнице у Пироту због постојања основа сумње да је извршио кривично дело трговина утицајем и Д. Р. (1959) одговорно лице предузећа „Беоласер“ из Београда, због постојања основа сумње да је извршио кривично дело злоупотреба службеног положаја у помагању.

Полиција је поднела и кривичне пријаве у редовном поступку против петоро чланова  комисије за спровођење поступка јавне набавке у Општој болници у Пироту, због постојања основа сумње да су извршили кривично дело злоупотреба службеног положаја у помагању.

Кривична пријава поднета је и против четрдесетдеветогодишњег мушкарца, запосленог у Опшој болници у Пироту, који се сумњичи за злоупотребу службеног положаја и за којим полиција интензивно трага.

Сумња се да је Г. П. користећи свој службени положај тражио од  четрдесетдеветогодишњег мушкарца и чланова комисије за спровођење поступка јавне набавке за куповину електронске плоче, да прво прихвате понуду одговорног лица предузећа „Беоласер“ Д. Р., иако је била већа од процењене вредности јавне набавке.

Потом је Г. П., како се сумња, наложио четрдесетдеветогодишњем мушкарцу да поцепа прву понуду, а под истим заводним бројем од Д. Р. заприми нову понуду која је била прилагођена планираним средствима јавне набавке.

Осумњиченим Г. П. и Д. Р. одређено је задржавање до 48 часова и они ће, уз кривичну пријаву,  бити приведени надлежном тужилаштву у Нишу.