Актуелно

Осумњичен за изазивање пожара

05.04.2019.
ПУ Сремска Митровица

Припадници Министарства унутрашњих послова у Старој Пазови расветлили су изазивање опште опасности на подручју насеља Белегиш и пронашли четрдесетосмогодишњег мушкарца који се терети за ово кривично дело. Против њега  ће, по налогу  надлежног тужилаштва, бити поднета кривична пријава.

Сумња се да је он јуче запалио ниско растиње уз обалу Дунава, након чега се пожар проширио на око хиљаду квадратних метара. У пожару су изгореле домаће животиње које су се нашле у простору захваћеном ватром.

Подсећамо грађане да је Законом о заштити од пожара строго забрањено спаљивање суве траве, стрњике, биљних остатака и смећа на отвореном простору. Нарочито је опасно палити суву траву и стрњику поред путева и железничких пруга, јер густи дим смањује видљивост и може бити узрок саобраћајних несрећа.

Наглашавамо да ће припадници Полицијске управе и Одељења за ванредне ситуације у Сремској Митровици кажњавати све оне који изазивају пожаре, посебно ако на тај начин угрожавају своју и туђу безбедност и наносе материјалну штету.