Aktuelno

Uhapšen osumnjičeni za iznudu

30.05.2019.
MUP

Beograd,

Broj: 443/19

30. maj 2019. godine

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Beogradu uhapsili su D.V. (1976) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo iznuda na taj način što je uz pretnje od oštećenog iznudio 2.200 evra.

Osumnjičeni je tokom razgovora sa oštećenim mladićem, koji mu je popravlјao računar, saznao da on duguje jednom svom drugu 100 evra.

Kako se sumnja, iskoristivši tu informaciju, oštećenom je rekao da taj dug zapravo treba da vrati njemu i da sada iznosi 1.000 evra, nakon čega je oštećeni pozajmio novac i predao mu traženi iznos.

D.V. se sumnjiči da je posle nekoliko dana pozvao oštećenog da se nađu i saopštio mu da mu sada duguje još 1.200 evra iz razloga što ga je njegov drug navodno prijavio policiji.

Posle saznanja njegovih roditelјa da je zatvoren u stanu D.V. koji zahteva isplatu pomenutog iznosa, oni su njegovom drugu dali novac da odnese na dogovoreno mesto, nakon čega je oštećeni pušten.

Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 časova i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden Prvom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu.