Актуелно

Искључени из саобраћаја због вожње под дејством алкохола

26.05.2024.
ПУ Суботица

Припадници Министарства унутрашњих послова у Суботици искључили су из саобраћаја петорицу мушкараца који су возили под дејством алкохола и психоактивних супстанци.

Приликом контроле саобраћаја, полиција је на периферији Суботице, затекла двојицу мушкараца који су управљали бициклама са 1,93 промила алкохола и 1,36 промила алкохола у организму. 

Такође, полиција је у Суботици затекла и четрдесетчетворогодишњака који је управљао возилом са 1,35 промила алкохола у организму као и двадесетједногодишњег мушкарца који је управљао ,,аудијем'' са 1,33 промила алкохола у организму и под дејством кокаина и марихуане.

Саобраћајна полиција зауставила је и педесетпетогодишњег возача и утврдила да управља бициклом са помоћним електромотором са 2,02 промила алкохола у организму као и да га је у последње две године,

Прекршајни суд два пута правноснажно осудио због тежих прекршаја. Њему је у складу са новом мером из Закона о безбедности саобраћаја на путевима, привремено одузет бицикл са помоћним електромотором.

Свим возачима је одређено задржавање и против њих ће бити поднете одговарајуће прекршајне пријаве.

Апелујемо на све учеснике у саобраћају, а посебно на возаче, да доследно поштују све саобраћајне прописе, ради своје и безбедности других учесника у саобраћају.