Актуелно

Кујунџић: Сектор унутрашње контроле поступао по притужбама на рад тројице руководилаца у Јединици за заштиту

13.05.2019.
МУП

Број: 378/19
13. мај 2019. године

Изјава Драгана Кујунџића, начелника Сектора унутрашње контроле:
 
„Поводом навода појединих медија, обавештавамо јавност да су Сектору унутрашње контроле достављене анонимне притужбе на рад тројице руководилаца у Јединици за заштиту.
 
Сектор је, као и увек, поступао по свим притужбама, које се махом односе на односе између запослених и старешина у овој Јединици. У два случаја већ су донете одлуке и од тога је у једном покренут дисциплински поступак због лаке повреде службене дужности, док су у другом притужбе одбачене као неосноване. У преостала три случаја провере су у току.

Принуђени смо да се огласимо, како би подсетили и медије да сензационалистичким писањима на основу анонимних извора и непроверених информација о заштићеним сведоцима, као и људима који су задужени за њихову сигурност, не доприносе безбедности лица која су у програму заштите.

Подсећамо све да је реч о лицима на основу чијих исказа су у Србији на вишегодишње затворске казне осуђене организоване криминалне групе, одговорне за нека од најтежих кривичних дела, почев од убиства премијера Зорана Ђинђића.

Изношење манипулација о њиховом кретању и другим активностима, као и изношење непроверених оптужби на рад полицијских службеника, свакако нити је у интересу безбедности заштићених сведока, нити је у интересу јавности.“