Актуелно

Ухапшени осумњичени да су организовали истакање опасног отпада

11.07.2018.
ПУ Панчево

Припадници Министарства унутрашњих послова у Панчеву, у сарадњи са припадницима Безбедносно-информативне агенције, ухапсили су М. Д. (1966), З. Т. (1961) и С. Б. (1964), одговорна лица привредних друштава ''МЕТАЛ-ЦИНКАРА'' д.о.о. из Инђије, ''БЕОТОК'' д.о.о. из Панчева и ''МЕСОПРОМЕТ'' д.о.о. Панчево, као и С. П. (1970), запосленог у привредном друштву ''БЕОТОК'', због постојања основа сумње да су извршили кривично дело уношење опасних материја у Србију и недозвољено прерађивање, одлагање и складиштење опасних материја.

Сумња се да су они 6, 7. и 10. јула ове године организовали да се у канализациони шахт, који је повезан са градском канализационом мрежом, а налази се у кругу привредног друштва ''МЕСОПРОМЕТ'', изврши истакање опасног отпада, цинком богате хлороводоничне киселине из цистерне, власништво ''БЕОТОК-а'', а која је допремљена из предузећа ''МЕТАЛ-ЦИНКАРА''.

Осумњиченима је, по налогу надлежног тужилаштва, одређено задржавање до 48 сати и уз кривичну пријаву биће приведени надлежном тужилаштву у Панчеву.