Актуелно

Откривена илегална штампарија са фалсификованим документима

16.09.2021.
ПУ Смедерево

Припадници криминалистичке полиције Полицијске управе у Смедереву открили су у околини Велике Плане илегалну штампарију и ухапсили П. С. (57) из Велике Плане због постојања основа сумње да је извршио кривично дело фалсификовање исправе.

На основу оперативних сазнања да П. С. израђује и продаје фалсификоване потврде о резултатима тестирања на ковид, инспектори су у претресу његове куће пронашли опрему за штампање којом је, како се сумња, израђивао фалсификована документа високог квалитета са рељефним жиговима и холограмима.

Осим опреме, нађено је и више бланко и попуњених потврда Института за јавно здравље, аустријских потврда о вакцинацији, диплома средњих школа, страних саобраћајних дозвола, лиценци за обављање послова електричних инсталација и техничара за рачунарске мреже, као и сертификата о положеном курсу немачког језика.

Осумњиченом је одређено задржавање до 48 сати након чега ће, уз кривичну пријаву, бити приведен основном јавном тужиоцу у Великој Плани.

Полицијски службеници настављају рад на овом случају како би идентификовали особе којима је П. С, како се сумња, израђивао фалсификована документа.