Актуелно

Изјава Слободанке Осмајић, начелнице Одељења за управне послове Полицијске управе у Новом Саду

24.01.2020.
MУП

Београд

Број: 71/20

24. јануар 2020. године

Изјава Слободанке Осмајић, начелнице Одељења за управне послове Полицијске управе у Новом Саду:

„Овим путем обавештавам грађане да су тврдње Јанка Веселиновића на друштвеним мрежама, у вези продужења електронског потписа у Полицијској управи Нови Сад, у потпуности неистините.

Нетачно је да је немогуће продужити електронски сертификат без претходног заказивања термина, да је због тога потребно доћи ујутру од 7 до 7.15 часова, као и да тренутно не ради електронско заказивањe термина путем портала Е-управа.

Истине ради, термини за добијање електронских сертификата могу се заказати електронским путем на порталу, а дневно је у ПУ Нови Сад слободно укупно 77 термина. Да овај портал ради, најбоље говори чињеница да је за данас путем њега било заказано 29 термина, јуче 28, а прекјуче 23.

Такође, у зависности од интересовања грађана и расположивих капацитета дневно се изда и већи број електронских сертификата, од броја могућих заказивања електронским путем. Тачније, и грађани који лично дођу у просторије Полицијске управе, у било које доба радног дана, могу добити поменуте сертификате.

Примера ради, јуче је издато укупно 97 сертификата, а електронским путем је, како сам већ нагласила, било заказано свега 28 термина. Односно, 69 грађана је добило сертификат, иако нису имали заказан термин путем портала Е-управа.

Такође, подсећам грађане да у Полицијској управи Нови Сад  шалтери за издавање електронских серитификата, као и личних докумената, раде сваког радног дана од 7 до 21 сат, као и суботом од 8 до 16 часова.“