Актуелно

Ухапшен осумњичени за трговину утицајем и фалсификовање исправе

10.07.2019.
МУП

Број: 597/19
10. јул 2019. године

У наставку акције, припадници Министарства унутрашњих послова у сарадњи са Тужилаштвом за организовани криминал ухапсили су З. М. (1977), црногорског држављанина, због постојања основа сумње да је извршио кривична дела трговина утицајем и фалсификовање исправе.

Раније ухапшена Ј. П. (1980), полицијска службеница Полицијске управе Нови Сад, како се сумња дала је податке Бранка Перишића из Новог Сада, за којег је утврдила да нема биометријска документа, осумњиченом З. М.

Он се сумњичи да је затим прибавио фалсификовани извод из матичне књиге рођених, као и књиге држављана, које је Ј. П. потом искористила како би му издала личну карту на име Бранко Перишић средином марта ове године.

Осумњиченом З.М., по налогу Тужилаштва за организовани криминал, одређено је задржавање до 48 часова, док ће против Ј.П. бити допуњена раније поднета кривична пријава.

У акцији је приведена још једна особа за коју се сумња да је учествовала у извршењу ових кривичних дела, а припадници МУП-а у сарадњи са Тужилаштвом настављају даљи рад на идентификацији свих особа за које су сумња да су учествовале у извршењу ових кривичних дела.       

Да подсетимо, у јуну су ухапшени поменута службеница Ј. П. због постојања основа сумње да је извршила кривична дела злоупотреба службеног положаја и трговина утицајем, Новосађанин Н. Б. (1978) и црногорски држављанин М. В. (1985) због кривичних дела дела трговина утицајем и фалсификовање исправе, док је против полицијске службенице З. Д. (1965) поднета кривична пријава због сумње да је извршила кривично дело злоупотреба службеног положаја.