Актуелно

Ухапшен осумњичени за разбојништво

23.05.2019.
МУП

Београд,

Број: 417/19

23. мај 2019. године

Припадници  Министарства унутрашњих послова у Београду ухапсили су Н.Д. (1989) и А.Ш. (1995) због постојања основа сумње да су извршили кривичнo делo  разбојништво.

Сумња се да су 17. априла ове године у Калуђерици, у раним јутарњим сатима, провалили у кућу седамдесетдеветогодишње жене, која ту живи са ћерком, и напали их приликом извршења кривичног дела.

Како се сумња, након што су насилно ушли у кућу, они су оборили четрдесетшестогодишњу ћерку на под и везали је селотејп траком, након чега је један од осумњичених власницу куће, која је у том тренутку изашла из собе, физички одгурао у собу и оборио на кревет. Сумња се да су са кревета узели торбу у којој се налазило 20.000 динара, 105 евра, мобилни телефон и документа, након чега су побегли.

Полиција је приликом претреса стана у којем борави осумњичени А.Ш. пронашла пиштољ и против њега ће бити поднета и кривична пријава за недозвољену прозводњу, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја.

Осумњиченима је одређено задржавање до 48 сати након чега ће, уз кривичну пријаву, бити приведени Другом основном јавном тужилаштву у Београду.